
بیآبی و محدودیت در مراتع کشور سبب شده تا واردات خوراک دام افزایش پیدا کند. از طرفی دیگر کشت علوفه طبیعی و افزایش تولید در سطح نیاز زمان به سرمایه گذاری و هزینه های سنگین مانند تامین آب و شبکه انتقال و شرایط آبوهوایی مناسب نیاز دارد.
یکی از راه حلهای پاسخگویی و دستیابی به روشی مناسب و سازگار با شرایط مختلف کشور، سیستم تولید علوفه هیدروپونیک برای خوراک دام است. در این روش پرورش بذر در محیطی کاملا طبیعی، دما، رطوبت، نور و … را در شرایطی برنامهریزی شده تولید و میسر میکند.
در مقاله قصد داریم تا به مزایای کشت علوفه هیدروپونیک بپردازیم. همچنین انواع دستگاه های کاشت علوفه هیدروپونیک را بررسی کنیم. در ادامه مقاله با ما همراه باشید.
مزایای کشت علوفه به روش هیدروپونیک چیست؟
- حفظ محیط زیست و عدم آسیب به طبیعت
- صرفه جویی در آب و مصرف بهینه آن
- استفاده از تعداد محدود نیروی انسانی
- صرفه جویی در زمان تولید علوفه
- عدم پرداخت هزینه برداشت محصول
- ارزش غذایی بالاتر نسبت به علوفه خشک شده
- عدم نیاز به فضای زیاد برای کشت نسبت به کشت علوفه سنتی
- دسترسی به علوفه تازه در تمامی فصول سال
- کاهش بیش از 90 درصد تولید علوفه برای دامداران
قیمت علوفه هیدروپونیک
از جمله عواملی که در قیمت علوفه هیدروپونیک تاثیر مستقیم دارد، نوع بستر کشت و هزینه بذر اولیه است.
- نوع بستر کشت
به دلیل کشت علوفه هیدروپونیک در محیط هایی مانند گلخانه، کانکس و سالن، ملزومات و تجهیزات بکار رفته از هزینه بالاتری برخوردار هستند.
- هزینه بذر اولیه
مهمترین عامل در تعیین قیمت علوفه هیدروپونیک نوع بذر به کار رفته در تولید آن است. برای مثال بذر جو کمترین قیمت و بذر یونجه بالاترین قیمت در بین بذرها دارند.
در سال اخیر دامداران با مشکلات زیادی مواجه بوده اند که اصلیترین آنها خشک سالی بوده که سبب کاهش بسیار زیاد خوراک مناسب برای دامها گردیده است.
سیستم کشت علوفه هیدروپونیک به عنوان جایگزینی عالی برای کشاورزی سنتی میباشد. در این نوع کشت، علوفه تازه است و مواد مغذی بسیاری دارد.
در صورتی که تصمیم به تولید علوفه هیدروپوینک دارید، میتوانید با مشاوران ما در این زمینه ارتباط داشته و اطلاعات کاملی دریافت کنید.
ویژگی های علوفه هیدروپونیک سالم
مهمترین عواملی که تاثیر مستقیم بر کیفیت علوفه هیدروپونیک را دارند: انتخاب بذر مناسب در کنار استفاده از محیط سالم است. این دو عامل تعیین کننده کیفیت محصول است. رشد علوفه هیدروپونیگ معمولا بیت 5 تا 7 رو طول می کشد.
تولید علوفه هیدروپونیک باید کامل اصولی و سالم و عاری از هرگونه کپک زدگی و قارچ باشد. زیرا این گیاه توسط دام مصرف شده و دام را بیمار خواهد کرد و در نهایت ممکن است این بیماریها به انسان منتقل شود.
از جمله مواردی که در سلامت علوفه تعیین کننده هستند و میتوانند باعث از بین رفتن آن شوند شامل دمای زیادی محیط، آبیاری زیاد و رطوبت بالا است که محیط بسیار مناسبی برای ایجاد کپک زدگی و رشد قارچهاست.
بذرهای مناسب برای علوفه هیدروپوینک
- جو
- ذرت
- گندم
- شبدر
- چاودار
کارشناسان ما آماده اطلاع رسانی و مکاتبه جهت تهیه هرگونه دستگاه تولید علوفه و راه اندازی سیستم کشت و تجیهزات مورد نیاز هستند.